Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

De meeste permanente make-up blijft gemiddeld 1 tot 3 jaar zitten en zal in de loop van de tijd vervagen. Dit komt mede door de natuurlijke cel vernieuwing en invloed van Uv-licht. De huid van ieder individu is echter anders, waardoor de pigmentatie bij sommige mensen langer dan 3 jaar zichtbaar is.
            
Waar moet ik op letten voor de behandeling?

Minimaal 24 uur van te voren geen alcohol nuttigen. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten. Ruim 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (o.a. aspirines). Overleg eventueel met uw arts betreffende het eventueel overslaan van de medicatie. Pijnstillers zoals paracetamol mogen wel genomen worden. Zorg er ook voor dat de huid gaaf is, geen wondjes op de plaats van de behandeling.

Gaat de huid zwellen na de behandeling?

Er kan een eventuele zwelling optreden, maar deze verdwijnt meestal binnen 24 uur. U kunt u dagelijkse activiteiten gewoon hervatten na de behandeling.

Wat is het verschil tussen permanente make up en tatoeages?

Op het oog lijkt permanente make up het zelfde als tatoeƫren. Het grote verschil zit hem in het gebruik van de naalden en het pigment. Permanente make up gaat tot de eerste huidlaag en bij tatoeƫren gaat men in de derde huidlaag. Doordat bij tatoeage de naald dus dieper gaat wordt het pigment ingekapseld door vetcellen en zal deze dus bijna niet meer vervagen.
         
Is permanente make-up pijnlijk?

Dit is per persoon afhankelijk. Over het algemeen wordt permanente make-up goed verdragen en na de behandeling ervaren sommige dit als het gevoel van een lichte schaafwond (bv bij de wenkbrauwen).

 

Tip: u kunt verdovende zalf bij de huisarts bestellen deze heet EMLA zalf, en brengt u een uur voor de behandeling dun aan op de huid waar de pigmentatie aangebracht gaat worden.