Microdermabrasie - dé intensieve anti-aging methode

Rimpelvorming is niet te voorkomen en iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Soms zijn er factoren die de huid echter behoorlijk kunnen beschadigen. Hardnekkige acne, operatielittekens, brandwonden, pigmentvlekken, groei- of zwangerschapsstriemen zijn enkele voorbeelden die als storend ervaren kunnen worden of een belemmering kunnen zijn in het dagelijks functioneren. Met micro-dermabrasie kunnen deze huidbeschadigingen tot een minimum terug gebracht worden. Ook rimpelvorming kan zichtbaar vervaagd worden.

microdermabrasie

 • Microdermabrasie is een zeer verfijnde en comfortabele methode waarbij op een veilige wijze een zeer dunne laag huidcellen van de opperhuid wordt verwijderd door middel van fijne kristallen. Er worden kristallen op de huid gespoten en weer weggezogen. De onderliggende mooie jonge huidcellen komen hierdoor aan het oppervlak te liggen en geven de huid een gezonde glans, een zijdeachtig gevoel en een verjongde uitstraling. Direct na de eerste behandeling merkt u dat de huid een stralender en gezondere teint heeft. Door een aantal microdermabrasie behandelingen in kuur verband te doen, zal de conditie van de huid sterkverbeteren.

  Belangrijk om te weten is dat vele zorgverzekeringen deze behandeling reeds vergoeden, informeer bij uw zorgverzekering naar de mogelijkheden.


  Wanneer kiezen voor microdermabrasie?

  • verbeteren van de elasticiteit van de huid (ouder wordende huid)
  • fijne lijntjes (diepe rimpels zullen vervagen)
  • onzuivere huid
  • acne
  • acne littekens
  • littekens gezicht
  • hyperpigmentatie
  • pigmentvlekjes e.d.
  • onregelmatigheden
  • zonbeschadigde huid
  • ouderdomsvlekken
  • als intensieve reiniging voor ieder huidtype
 • De gehele methode van de micro-dermabrasie begint met een intake gesprek. Na dit intake gesprek zal het duidelijk zijn of u in aanmerking komt voor één behandeling of in kuurverband met wekelijkse behandelingen, tot het gewenste resultaat is bereikt. U voelt dat de kristallen over de huid gaan, maar in de regel wordt dit niet als pijnlijk ervaren. Micro-dermabrasie is een afgeleide van dermabrasie. Echter heeft dermabrasie meer nadelen dan micro-dermabrasie omdat bij dermabrasie de huid na behandeling lange tijd nodig heeft om te herstellen. Dermabrasie is erg ingrijpend en duur, daarom wordt deze behandelmethode uitsluitend door chirurgen uitgevoerd.

  Het resultaat van de behandeling

  Een behandeling geeft direct resultaat in de vorm van een gezonde glans, een zijdeachtig gevoel en een verjongde uitstraling. Tegelijkertijd ontstaat er een reactie in de huid, de bloedsomloop wordt verhoogd en de fibroblasten gaan meer collageen produceren wat voor een verbetering in de huidstructuur zorgt.
  • De celregeneratie wordt gestimuleerd
  • De microcirculatie (doorbloeding) en lymfeafvoer wordt verbetert
  • Fibroblasten worden geprikkeld tot het produceren van extra collageen, waardoor fijne lijntjes vervagen en de huid van binnen uit gladder en steviger wordt
  • Werkstoffen dringen dieper door in de huidlagen, omdat de huid na een behandeling dunner is geworden en er géén laag met dode huidcellen aanwezig is die weerstand kan bieden. Dit heeft zowel een positief effect bij een aansluitende behandeling, als bij het gebruik van verzorgingsproducten thuis.
 • Maakt microdermabrasie de huid gevoeliger?
  • Microdermabrasie maakt de huid niet gevoeliger. We raden wel aan om tijdens een reeks behandelingen een hoge zonnefactor te gebruiken omdat de huid gevoeliger is voor de zon.

  Microdermabrasie maakt de huid niet gevoeliger. We raden wel aan om tijdens een reeks behandelingen een hoge zonnefactor te gebruiken omdat de huid gevoeliger is voor de zon.

  Wat is het verschil met andere peelings of scrubs?
  Een chemische peeling geschiedt op basis van chemische producten, terwijl een fruitzuurpeeling op basis van fruitzuren is. Microdermabrasie van Crystal Clear is vrij van chemicaliën en zuren. De behandeling is eerder progressief dan agressief, de kans op irritatie is daarom te verwaarlozen. Daarom is deze gezichtsbehandeling goed te volgen zonder dat gewone dagelijkse activiteiten onderbroken hoeven te worden. Gezichtscrubs voor thuis maken slechts stukjes van de bovenste huidlaag los, maar er worden geen dode huidcellen verwijderd op de gecontroleerde en intensieve manier zoals microdermabrasie dat doet. Zij hebben ook geen stimulerend effect op de microcirculatie en kunnen geen littekenweefsel wegnemen en zullen fijne lijntjes en rimpeltjes niet verminderen.

  Hoe vaak moet u komen?
  Na de eerste microdermabrasie ervaart u meteen een frissere, stralendere en gezondere teint en de huidoppervlak zal gladder worden. Voor het beste resultaat raden wij u aan een kuur te doen van ongeveer 8-10 behandelingen. Afhankelijk van de huid, de levensstijl en de leeftijd zullen meer of minder behandelingen nodig zijn. Waarbij tussen week drie en vier en zes en zeven een rustweek gegeven wordt aan de huid.  

  Ook is het mogelijk om microdermabrasie toe te passen voor plaatselijk huidverbetering of te integreren in een gezichts behandeling.
DRgrandelbouutonbloem400arabesque-button-grijs-bloem origineel bewerkt-2