Men

"Met zuiver gletsjerwater en essentiële mineralen"

De tijd dat mannen met gebogen hoofd een schoonheidssalon binnen schuifelden, ligt ver achter ons. Ook gebruiken ze steeds vaker eigen verzorgingsproducten.

De mannelijke huid heeft een duidelijk ander karakter dan de vrouwelijke. De huid wordt bijvoorbeeld langzamer oud, is aanzienlijk dikker en produceert tweemaal zoveel talg. Dat alles betekent echter niet dat zij minder aandacht nodig heeft. Met toenemende leeftijd vermindert het vochtgehalte ook bij de mannelijke huid. Mimiekrimpeltjes rondom de ogen en de mond evenals op het voorhoofd worden zichtbaar. Bovendien is het veelvuldige scheren een voortdurende belasting voor de huid. Er ontstaan minuscule wondjes. De huid reageert geïrriteerd met rode vlekjes en een droog, gespannen gevoel. De Dr. Grandel MEN produkten met gletsjeswater en essentiële mineralen helpen de huid van de dagelijkse stress te regeneren. De produkten van de MEN serie zijn afgestemd op de behoeften van elke huid en brengen haar weer in evenwicht. 

Tips bij het scheren voor mannen

1.   Vooraf
Scrub je huid. Een facial scrub verwijdert vastzittende haarfollikels, dode huidcellen waardoor ingroeiende haartjes minder voorkomen. Tip: scrub zachtjes in cirkelvormige bewegingen, anders irriteer je de huid. Gebruik een pre-shave lotion of primer. Door de snel verdampende alcohol richten de haartjes zich   sneller op en wordt de huid gladder. Wanneer je elektrisch   scheert vermijd je best zoveel mogelijk warmte, omdat dit irritatie veroorzaakt. Zorg er eerst voor dat je gezicht goed gewassen is, en spoel het gezicht   vervolgens met koud water. Zo komen de haartjes recht te staan. Maak het gezicht goed droog met een handdoek vooraleer je aan de scheerbeurt begint.

Tip: wanneer je je nat scheert doe dit dan na een douche of bad. De stoom heeft de haartjes verzacht zodat ze makkelijker geschoren kunnen worden.

2. Het scheren
Belangrijk om weten bij een elektrisch scheerapparaat is dat het   verschillend is van een gewone natte scheerbeurt. Begin je pas te scheren met   een elektrisch apparaat hou er dan rekening mee dat je huid zich aan deze 'nieuwe' manier van scheren moet aanpassen. Je huid is niet gewoon aan dit scheerproces zodat deze extra geïrriteerd en gevoelig aanvoelt. Maak je geen   zorgen, dit gaat vanzelf weer over. Hard drukken met het scheerapparaat is overbodig. Dit zal onnodig de huid irriteren.
Houd je scheerapparaat tijdens het scheren loodrecht op de huid. Het scheerhoofd staat op die manier ideaal ten opzichte van de haargroei. Begin eerst met de gevoelige plekken. Het scheerhoofd wordt naarmate het scheren vordert iets   warmer en kan op plaatsen zoals de wangen of de hals irritatie opleveren. Maak rustige op- en neergaande bewegingen. Probeer niet in cirkeltjes te scheren: dit kan ingroeiende haartjes veroorzaken.

3.  Aftershave
Was na het scheren je gezicht met lauw water en dep het droog. Gebruik indien mogelijk een aftershave lotion of gel. Door de messen veel over de huid te laten bewegen kan de huid hard en droog aanvoelen. Een speciale moisturizer geeft de huid meer energie, waardoor de huid er frisser uitziet en rimpelvorming wordt vermeden.

4. Onderhoud van het scheerapparaat. Vervang het scheerblad of de scheerkop als het scheerresultaat snel achteruit gaat.
Hou het scheerapparaat goed schoon. Een apparaat dat haar- en huidresten bevat kan kleine wondjes doen   ontsteken. Hygiëne is dus belangrijk.

 

DRgrandelbouutonbloem400arabesque-button-grijs-bloem origineel bewerkt-2